Contor Curent

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre
Tablouri si Sigurante
Tabloul electric este un echipament care permite ramificarea circuitelor componente ale unei instalatii, alimentate de la aceeasi sursa. Tabloul de distribuție (denumit și distribuitor de curent sau tablou electric) sau panou electric, are cel mai important rol într-o instalație electrică.Tabloul electric are rolul de a proteja cablurile sau conductoarele de suprasarcini sau de scurtcircuite. Oprește in mod eficient alimentarea cu energie atunci cand declansează. Fiecare panou electric are o sarcină electrică inerentă pentru a face față nevoilor specifice de utilizare. 

Un tablou electric (cunoscut si sub numele de panou de intrerupere) este o cutie metalica cu o usa, de obicei incorporata intr-un perete intr-un colt din acasa. In interior, veti gasi toate intrerupatoarele locuintei respective.

Puteti comuta pornirea si oprirea intrerupatorului. De asemenea, se vor opri automat atunci cand curge prea mult curent electric prin ele – pentru asta sunt folosite.

In tabloul electric, veti gasi un intrerupator principal care controleaza puterea intregii case. Veti vedea, de asemenea, intrerupatoare individuale, fiecare responsabil pentru furnizarea de energie electrica unei anumite parti a casei. Fiecare intrerupator ar trebui sa aiba o eticheta care sa identifice zona casei pe care o controleaza.
Tablourile de distribuţie sunt elemente ale instalaţiilor electrice având rolul de a asigura distribuţia energiei electrice la alte tablouri sau la receptoare.Ele cuprind elemente de protecţie, comandă sau manevră, iar la tablourile importante şi aparatajul de masură, control, semnalizare, reglaj şi eventual automatizare.

Tablourile electrice se împart în:

 Tablouri generale - primesc energia electrică direct din reţeaua publică de joasă tensiune si o distribuie altor tablouri
 Tablouri principale -primesc energia electrică de la tablourile generale de distributie si o distribuie catre tablourile secundare de distributie
 Tablouri secundare de distribuţie - primesc energia electrică de la tablourile principale si o distribuie prin circuitele instalatiei electrice, catre consumatori.
 Tabloul electric protejeaza prin intermediul intreruptoarelor automate (sigurante automate) circuitele electrice interioare.

Unele case mai vechi nu au tablou electric, in schimb sigurante. Daca aveti o cutie de sigurante, nu veti vedea nicio intrerupatoare pe tabloul electric; veti vedea sigurante care se insurubeaza (de obicei sunt si mai periculoase).

Energia este introdusa intr-o locuinta printr-un contor electric in exterior, care directioneaza curentul catre tabloul electric. Puteti opri aceasta alimentare principala de energie electrica folosind intrerupatorul principal din tabloul electric personal. Intrerupatorul principal va arata, de asemenea, amperajul serviciului  electric (amperajul este puterea curentului electric).
Intrerupatoarele se declanseaza (adica se opresc) atunci cand circuitul este supraincarcat. Sunt dispozitive de siguranta menite sa previna deteriorarea dispozitivelor electrice sau a locuintei. Daca intrerupatorul nu se declanseaza si nu opreste curentul, circuitele supraincarcate ar putea declansa incendii sau electrocuta pe cineva.

Fiecare intrerupator controleaza un circuit. Fiecare circuit corespunde de obicei unei camere sau unei zone a casei. Dispozitivele consumatoare de energie, cum ar fi plitele electrice sau aparatele de aer conditionat, ar putea avea propriul lor intrerupator.

Un intrerupator este conceput pentru a transporta o anumita sarcina electrica. Daca sarcina electrica este prea mare pentru intrerupator, acesta se opreste. Acest lucru se intampla daca aveti prea multe dispozitive conectate la un circuit, de exemplu.

Exista dimensiuni variate de intrerupatoare, in functie de cantitatea de energie electrica de care au nevoie. La fel ca serviciul electric de acasa, intrerupatoarele individuale sunt impartite in functie de ce amperaj pot suporta.



Siguranțele electrice sau întreruptoarele sunt dispozitive absolut esențiale în lumea modernă și unul dintre cele mai importante mecanisme de siguranță din casă.Protejează împotriva suprasarcinii și a scurtcircuitului.

Exista mai multe tipuri de intrerupatoare automate (sigurante automate) ce se pot monta intr-un tablou electric:
 - intreruptoare automate monopolare,
 - intrerupatoare automate bipolare,
 - intrerupatoare automate tripolare,
 - intrerupatoare automate diferentiale,
 - intreupatoare automate cu declansator de tensiune minima si altele.

De asemenea, intr-un tablou electric, se pot monta sonerii, intreruptoare de scara, intreruptoare cu temporizare, contoare si alte module.




https://www.gavros.ro/tablouri-si-sigurante/tablou-electric-sigurante-montaj-ingropat-seletati-model.html



Suport clienti Luni – Vineri: 9:00 – 17:00

0786441349 vanzari@gavros.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!