Surse de Iluminat

Afiseaza: 1-24 din 60 produse

 Filtre
Surse de Iluminat

 LED-urile sunt dispozitive in stare solida care nu necesita incalzirea unui filament pentru a produce lumina. Un LED face conversia energiei electrice in lumina.
Sursele convertesc energia electrică în radiaţie electromagnetică.


Alegerea sursei de iluminat este foarte importantă. Aceasta se face in funcţie de aplicaţia pentru care este folosită, de fluxul luminos dorit şi de durata de viaţă a produsului.

Principalele caracteristici ale surselor sunt fluxul luminos, intensitatea luminoasă, temperatura de culoare şi emisia luminoasă.
Principalele avantaje ale LED-urilor ?

    Eficienta Energetica: prin inlocuirea surselor de iluminat clasice cu filament (becuri incandescente) se poate realiza o economie de energie electrica de pana la 80-90%, iar in cazul in care se vor schimba surse de iluminat fluorescente compacte (becuri economice, tuburi neon) economia poate fi de pana la 50%.
    Durata de Viata: comparativ cu sursele de iluminat cu filament (becuri incandescente), durata de viata a unei surse de iluminat cu LED este de pana la 50 de ori mai mari si de 2-3 ori mai mare fata de sursele de iluminat fluorescente compacte (becuri economice, tuburi neon).
    Amortizarea Investitiei: tinand cont de durata de viata mare (pana la 50.000 ore), corpurile sau sursele de iluminat cu LED se amortizeaza in aproximativ 1 an daca sunt folosite in medie 3 ore pe zi.
    Aprindere Instanta: spre deosebire de surse de iluminat fluorescente compacte (becuri economice, tuburi neon), sursele de iluminat cu LED se aprind aproape instantaneu, neavand nevoie de incalzire.
    Ecologic: Aproximativ 20% din energia electrica mondiala este folosita pentru iluminat. Din acest motiv iluminatul cu LED-uri este mai benefic deoarece LED-urile nu contin mercur si reduc considerabil emisiile de carbon. Totodata LED-urile nu emit aproape deloc raze ultraviolete (UV),
    Putere Termica Redusa: Din toate sursele de iluminat, LED-ul se incalzeste cel mai putin si din acest motiv poate fi folosit in aplicatii de iluminat a produselor sensibile la caldura, cum ar fi opere de arta sau alimentare.
    Durabilitate: In general produsele de iluminat cu LED sunt mai putin sensibile la socuri sau vibratii si rezista mult mai bine in conditii de temperaturi scazute fata de celelalte alternative de surse de iluminat precum becuri incandescente sau surse fluorescente. Modele de LED-uri:

    Principalele tipuri de LED-uri folosite sunt:
        SMD LED (3528, 5050, 5730, 3014, 2835, etc). Modelul LED de tip SMD este folosit de obicei la fabricarea urmatoarelor produse: Banda LED 12V sau 220V, Becuri LED cu dulie E14, E27, E40, GU10, GU5.3, G9, G4 cu alimentare la 12 sau 220V, Tuburi de Neon T8 60cm, 120cm, 150cm, Module LED 12V, Panouri LED, Aplice cu LED, Corpuri de Neon cu LED, etc
        COB LED (5W, 10W, 15W, 20W, 25W, 30W, 50W, 70W si 100W). Aceste modele de LED sunt utilizate de obicei in urmatoarele produse de iluminat cu LED: Proiectoare LED, Lampi Stradale LED, Lampi de Atelier cu LED, Spoturi incastrabile cu LED, Plafoniere sau Aplice cu LED, etc. COB LED-uri se mai numesc si CHIP LED, CIP LED, Pastile LED si se gasesc ca si Componente LED (Piese de schimb LED)
        Deep LED. Acest model a fost folosit la primele modele de becuri cu LED care de obicei aveau intre 12-20 de LED-uri si o putere de maxim 1.5W
        Power LED (1W, 2W, 3W, 4W si 5W). Intra in componenta urmatoarelor produse: Becuri LED, Proiectoare LED, Proiectoare arhitecturale cu LED, Spoturi pentru piscina, Spoturi ingropate pentru pardoseala sau pavaj.
        COG LED (Chip on Glass) - Este ultimul model de LED aparut in ultimii 2 ani. Cu o tehnologie moderna, acest tip de LED este folosit la Becurile LED Filament Edison Glob sau Lumanare. Noile Becuri LED Filament au puteri cuprinse intre 2 si 8W.

Becurile cu LED combină o lumină albă, caldă, minunată cu o durată de viaţă excepţională. Acestea oferă economii semnificative imediate, îmbunătăţind atmosfera din casa dumneavoastră.


 

Becuri economice spirala - tornado


 

Becurile economice (fluorescente)  oferă o lumină caldă și prietenoasă, au o durată mare de viață şi sunt foarte fiabile. Alegeți dintr-o gamă de forme, aplicaţii şi temperaturi de culoare pentru a vă crea ambianţa care vi se potriveşte stării dumneavoastră de spirit.

Sursele fluorescente sunt foarte economice cu o eficacitate de până la 104 lm/W. Pe lângă eficiența energetică, varietatea de temperaturi diferite de culoare disponibile permite alegerea celei mai bune variante de iluminat.

O gamă largă de puteri, mărimi și aspecte (drepte, circulare, în formă de U) oferă o mare libertate în alegerea unei variante optime care să răspundă cerințelor iluminatului general.

Tuburi fluorescente - neoane


Una dintre cele mai importante inovații din categoria surselor fluorescente o reprezintă sursele TL5. Cu diametrul lor de doar 16mm ele permit instalații mai subțiri, mai efciente și  cu un aspect elegant.


Tuburile fluorescente T8

Sunt surse fluorescente cu diametrul de 26mm disponibile în categorii diferite cu indici de redare diferiți.
Becurile HID High Intensity Discharge (Lămpi cu descărcare în gaz)
Becuri sodiu - becuri mercur - becuri descarcare cu vapori - HID

Astăzi, iluminatul exterior este utilizat pentru mai mult decât a reda lumină noaptea. Lumina a devenit o unealtă esenţială care este folosită pentru a face spaţiul mult mai primitor. De aceea iluminatul exterior are un rol atât decorativ cât şi funcţional. De asemenea există o paletă variată de produse pentru exterior ce pot fi utilizate pentru fiecare aplicaţie în parte. Alegerea cea mai bună depinde de nevoile și prioritățile clientului  (cost, ambianţă, locul de instalare).

Becuri incandescente - surse clasice


Becurile incandescente sunt lampi electrice cu incandescență care produc lumină prin trecerea curentului electric printr-un filament. Sunt alcătuite dintr-un soclu și un balon de sticlă vidat sau umplut cu un gaz inert, în interiorul căruia se află filamentul. Filamentul incandescent este protejat și ferit de o eventuală oxidare în aer de către balonul de sticlă. Într-o lampă cu halogen, evaporarea filamentului este prevenită de un procedeu chimic ce redepozitează vaporii de metal în filament.Banda Led
Banda led este recunoscuta pentru design si functionalitate intr-o varietate de aplicatii . Acestea se folosesc foarte mult de catre designerii de interior si arhitecti .Imbunatateste cantitatea de lumina din acel spatiu , dar in acelasi timp aduce variatii de culoare care fac ca spatiului sa ii fie crescuta valoarea estetica .
Benzile LED sunt stabilite la nivel global penru a fi flexibile in ceea ce priveste aplicarea . Mai mult decat a satisface nevoia ta pentru iluminatul diferit , acestea contribuie si la conservarea mediului .Banda LED necesita o energie mai redusa in comparatie cu sistemul traditional de iluminare .

Daca exista un motiv foarte bine intemeiat pentru care tehnologia LED, dar mai ales banda care utilizeaza aceasta tehnolgie este atat de populara in momentul actual, este faptul ca aceasta ne permite sa cream niste efecte ambientale de neegalat. Banda LED este de foarte multe ori utilizata cu scopul de a evidentia anumite spatii/zone ale unei incaperi. Spre exemplu, de foarte multe ori este utilizata pentru a evidentia anumite aspecte ale unor piese de mobilier, accesorii sau chiar si a unor obiecte de arta. Mai mult decat atat, benzile led pot avea si o varietate de culori (RGB), astfel ca poti oferi incaperilor si o ambianta variata in functie de tipurile de activitate desfasurate. Efectele generate sunt unele cu totul si cu totul desebite, acesta fiind si motivul principal pentru care reprezinta o alegere atat de populara in randul designerilor de interioare.


 

Suport clienti Luni – Vineri: 9:00 – 17:00

0786441349 vanzari@gavros.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!